• YUMMY DAHI VADA PREMIX

Net Weight – 200gm / Batch No – YRDW22 / MRP – 65.00 / Best Before 9 Months from Date of Packing.

Recipe – Empty entire pouch of YUMMY DAHI VADA PREMIX in a vessel. Take around 150 ml water, pour slowly and keep mixing it. Now add 2 table spoon of refined oil. Once done keep it aside for five minutes. Now take some green chilies as per your taste. Cut them in to small pieces add them into Dahi Vada Batter. Batter shouldn’t be too thin nor too thick. Heat oil on a low flame. Make your fingers wet, make small balls or shape as per your requirement. Drop only one to check whether it is hard or soft. If you feel it’s quit hard from outside, then add little water and add pinch of eating soda. Mix well and drop one more ball or dahi vada. If it is perfect, now drop one by one and fry them till they are golden brown. Once they are cool drop them all in a water, let them soak in a water for five minutes. Till then take thick curd, add some sugar, salt, chat masala as per your taste. Now squeeze all Dahi Vada Balls, take as much as you want in a bowl, pour curd mixture on it. Now add tamarind syrup, red chili powder on that. Garnish with coriander leaves, your YUMMY DAHI VADA is ready. 

Dahi Vada Mix-YUMMY Dahi Vada Mix की पूरी थैली एक बर्तन में खाली कर लें। लगभग 150 ml पानी लें, धीरे-धीरे डालें और मिलाते रहें। अब 2 टेबल स्पून रिफाइंड तेल डालें। एक हो जाने के बाद इसे 5 मिनट के लिए अलग रख दें। अब अपने स्वादानुसार कुछ हरी मिर्च लें। इन्हें छोटे-छोटे टुकड़ों में काट कर दही वड़ा के घोल में डाल दें। बैटर न ज्यादा पतला और न ज्यादा गाढ़ा होना चाहिए. धीमी आंच पर तेल गरम करें। अपनी उंगलियों को गीला करें, अपनी आवश्यकता के अनुसार छोटी गेंदें, कोई भी आकार बनाएं। पहले एक बार में एक दही वड़ा छोड़ दें, यह जानने के लिए कि यह बाहर से सख्त है या नरम, अगर आपको लगता है कि यह बाहर से सख्त निकल रहा है, तो थोड़ा पानी डालें और चुटकी भर खाने का सोडा मिलाएं। एक और दही वड़ा छोड़ दें, अगर यह सही है तो अब एक-एक करके दही वड़ा डालें और सुनहरा भूरा होने तक तलें। एक बार जब वे ठंडे हो जाएं तो इन सभी को पानी में डाल दें, उन्हें पांच मिनट के लिए पानी में भीगने दें। तब तक गाढ़ा दही लें, उसमें थोड़ी सी चीनी, नमक, चाट मसाला अपने स्वादानुसार डालें। अब सभी दही वड़ा बॉल्स को निचोड़ लें, एक प्याले में जितना चाहें उतना ले लें, उस पर दही का मिश्रण डालें. अब उस पर इमली की चटनी, लाल मिर्च पाउडर डालें। हरे धनिये से सजाकर इसे खाने के लिए परोसें, आपका स्वादिष्ट दही वड़ा तैयार है. 

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